reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Harissa a omáčka rouille

Na Harissu potřebujeme:

  • pečenou červenou papriku,
  • 2 středně pálivé červené chilli papričky (bez stopek a nahrubo nasekané),
  • 1 lžičku rajčatového protlaku,
  • lžičku mletého koriandru,
  • špetku šafránu,
  • ¼ lžičky kajenského pepře,
  • ½ lžičky soli

Na Rouille:

  • 25 g den starého světlého chleba bez kůrky (jeden plátek),
  • 250 ml olivového oleje
  • 3 velké stroužky oloupaného česneku,
  • trochu rybího vývaru nebo vody,
  • 1 žloutek

Na Harissu v robotu dohladka rozmixujte dužinu pečené papriky, protlak, koriandr, šafrán, chilli, kajenský pepř a ¼ lžičky soli. Přendejte do misky.

Na rouille zalijte chleba rybím vývarem nebo vodou a nechte změknout. Přebytečnou tekutinu vymačkejte a chleba dohladka rozmixujte se dvěma lžícemi Harissy, česnekem, žloutkem a přidejte ¼ lžičky soli. Nechte mixér zapnutý a pozvolna přilévejte olej, dokud nedostanete hladkou a tuhou směs s konzistencí majonézy.

Zdroj: Harissa a omáčka rouille; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-harissa-a-omacka-rouille-10-3-2015.html [On-line 14.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.