Ingredience
na korpus:
- kakao 40 g
- vejce 8 kusů
- cukr krystal 100 g
- hladká mouka 160 g
- olej 2 lžíce
- voda 2 lžíce
na náplň:
- šlehačka 33 % 1.5 l
- čokoláda na vaření 300 g
- ztužovače šlehačky 3 kusy
Vejce šleháme 15 minut s cukrem, po vyšlehání zlehka zamícháme prosetou mouku a kakao, nakonec přidáme vodu a olej. Hotovou hmotu dáme péct na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 20 minut na 210 °C.
Šlehačku svaříme se 300 g čokolády na vaření a necháme přes noc v ledničce. Druhý den pařížskou šlehačku vyšleháme. Stejně tak vyšleháme 750 ml šlehačky se třemi ztužovači.
Upečený korpus prokrojíme, promažeme čistou šlehačkou. Navrch natřeme pařížskou šlehačku a urovnáme dohladka. Nakrájíme na stejné kostky a dozdobíme podle fantazie.
Zdroj: Harlekýn; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/harlekyn [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář