reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Harlekýn

Ingredience
na korpus:

  • kakao 40 g
  • vejce 8 kusů
  • cukr krystal 100 g
  • hladká mouka 160 g
  • olej 2 lžíce
  • voda 2 lžíce

na náplň:

  • šlehačka 33 % 1.5 l
  • čokoláda na vaření 300 g
  • ztužovače šlehačky 3 kusy

Vejce šleháme 15 minut s cukrem, po vyšlehání zlehka zamícháme prosetou mouku a kakao, nakonec přidáme vodu a olej. Hotovou hmotu dáme péct na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 20 minut na 210 °C.
Šlehačku svaříme se 300 g čokolády na vaření a necháme přes noc v ledničce. Druhý den pařížskou šlehačku vyšleháme. Stejně tak vyšleháme 750 ml šlehačky se třemi ztužovači.
Upečený korpus prokrojíme, promažeme čistou šlehačkou. Navrch natřeme pařížskou šlehačku a urovnáme dohladka. Nakrájíme na stejné kostky a dozdobíme podle fantazie.

Zdroj: Harlekýn; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/harlekyn [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.