reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žloutkový věneček

Ingredience

  • hladká mouka 100 g
  • voda 135 ml
  • vejce (dle potřeby) 3 kusy
  • olej 40 ml
  • sůl 1 špetka

na náplň:

  • mléko 320 ml
  • pudink 45 g
  • vanilkový cukr 1 kus
  • máslo 90 g
  • cukr krupice 50 g
  • rum dle chuti 1 dávka

Vodu, olej a sůl přivedeme k varu. Do vařící se vody zasypeme mouku a restujeme asi 5 minut. Hotové těsto necháme lehce vychladnout a zašleháme vejce. Hmota musí být hladká bez kousků. Tu stříkáme na vymazaný plech do tvarů věnečku.
Pečeme na 210 °C asi 10 minut, poté přidáme na teplotě na 240 °C a pečeme dalších 10 minut.
Na krém přivedeme k varu 2/3 mléka s cukrem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink. Ten nalijeme do vařící se směsi a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout a poté zašleháme máslo a rum.
Upečené věnce prokrojíme a naplníme. Nakonec věnečky buď potáhneme fondánovou polevou, nebo posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Žloutkový věneček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zloutkovy-venecek-na-cestu [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.