Ingredience
- 400 g brambor
- 1 středně velký celer
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 100 g hlívy
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 3 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Sádlo
Brambory a celer nastrouháme nahrubo. Na oleji orestujeme slaninu s cibulkou, přidáme houby a ještě pár minut restujeme. Poté směs nasypeme na nastrouhané brambory a smícháme s celerem, vejcem a nasekanou petrželí. Dochutíme česnekem, solí a pepřem. Bramboráky pečeme na sádle.
Zdroj: Houbovo-celerové bramboráky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2855-houbovo-celerove-bramboraky/ [On-line 17.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář