Potřebujeme:
- 500 g čerstvých očištěných lesních hub nakrájených na kostičky,
- 300 g čerstvé červené papriky,
- 50 g šalotky,
- 10 g česneku,
- 100 ml bílého suchého vína,
- 300 ml vývaru (drůbeží),
- 100 ml smetany,
- 20g slaniny,
- olivový olej,
- zakysanou smetanu,
- petrželku,
- sůl, pepř
V hrnci si zahřejeme olej, vsypeme do něj šalotku a zesklovatíme jí. Přidáme pokrájenou čerstvou papriku, plátky česneku, mletou papriku a restujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme jej vyvařit. Poté vlijeme kuřecí vývar a vaříme zhruba 20 minut (až bude paprika měkká). Uvařenou omáčku rozmixujeme a přecedíme.
Mezitím si na pánvi orestujeme slaninu a houby, opepříme, přilijeme připravenou omáčku a necháme provařit. Na zjemnění můžeme přidat trochu ušlehané šlehačky. Pak přidáme nasekanou petrželku a servírujeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/houbovy-gulas-13-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář