reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbový guláš

Potřebujeme:

  • 500 g čerstvých očištěných lesních hub nakrájených na kostičky,
  • 300 g čerstvé červené papriky,
  • 50 g šalotky,
  • 10 g česneku,
  • 100 ml bílého suchého vína,
  • 300 ml vývaru (drůbeží),
  • 100 ml smetany,
  • 20g slaniny,
  • olivový olej,
  • zakysanou smetanu,
  • petrželku,
  • sůl, pepř

V hrnci si zahřejeme olej, vsypeme do něj šalotku a zesklovatíme jí. Přidáme pokrájenou čerstvou papriku, plátky česneku, mletou papriku a restujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme jej vyvařit. Poté vlijeme kuřecí vývar a vaříme zhruba 20 minut (až bude paprika měkká). Uvařenou omáčku rozmixujeme a přecedíme.

Mezitím si na pánvi orestujeme slaninu a houby, opepříme, přilijeme připravenou omáčku a necháme provařit. Na zjemnění můžeme přidat trochu ušlehané šlehačky. Pak přidáme nasekanou petrželku a servírujeme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/houbovy-gulas-13-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.