Potřebujeme:
- houby,
- hrnek kysaného zelí,
- 2 stroužky česneku,
- 1 lžíci hladké mouky,
- 1 lžíci papriky,
- 2 dcl smetany,
- 1 cibuli,
- drcený kmín,
- vývar,
- sůl
Bramborový knedlík:
- 200 g vařených brambor,
- 200 g syrových brambor,
- 4 lžíce hrubé mouky,
- 4 lžíce krupice,
- 1 vejce,
- sůl
V hrnci osmahneme cibulku, přidáme houby, kmín, česnek a vše orestujeme.
Směs osolíme, přidáme papriku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme dusit. Po čtvrt hodině přidáme kysané zelí, přiklopíme a necháme provařit. Nakonec vše zjemníme smetanou. Smícháme vařené a syrové brambory, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, dobře propracujeme a utvoříme koule, které uvaříme ve vodě.
Zdroj: Houbový segedín s bramborovým knedlíkem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/houbovy-segedin-s-bramborovym-knedlem.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář