- 0,5 kg hrubé mouky
42 g droždí
0,2 l mléka
0,1 kg housky
sůl
4 žloutky
1 vejce
0,1 kg máslo
Do misky vlijeme třetinu mléka, přidáme polévkovou lžíci cukru, droždí a dobře rozmícháme.
Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, žloutky, mléko, nakynutý kvásek, v troubě opraženou a máslem pokapanou housku a vše důkladně prohněteme ručně. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí znovu prohněteme a těsto rozdělíme na několik stejných částí. Z těch vyválíme knedlíky, které necháme pod utěrkou znovu nakynout. Po nakynutí vaříme ve vroucí osolené vodě cca 15 -20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a okamžitě je propícháme, aby se nesrazily. Na závěr je potřeme máslem nebo sádlem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/359-houskovy-knedlik/
Poslední tip, trik či komentář