reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí bourguignon se šťouchanými bramborami

Suroviny

  • hovězí kýta 1 kg
  • nasekaná petržel 2 lžíce
  • větší mrkev 1 ks
  • cibule 1 ks
  • brambory 800 g
  • rozmarýn 1 snítka
  • bobkové listy 2 ks
  • černý pepř 5 kuliček
  • majoránka 1 snítka
  • tymián 1 snítka
  • suché červené víno 500 ml
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej 2 lžíce
  • slanina/špek 150 g
  • malé cibulky 500 g
  • máslo 4 lžíce
  • malé žampiony 9 ks

Den před přípravou maso očistíme a nakrájíme na kostky (asi 4 x 4 cm), zalijeme červeným vínem, přidáme koření a všechny odrhnuté bylinky až na petržel, dále přidáme mrkev a cibuli nakrájenou nahrubo. Marinádu (mořidlo) s masem umístíme do lednice a přes noc necháme odpočinout.
Druhý den scedíme marinádu z červeného vína do samostatné nádoby, maso usušíme v papírové kuchyňské utěrce, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a vsypeme špek, nebo slaninu. Restujeme do doby, než se začne vypékat tuk. Přidáme cibulky vcelku a nakrájenou zeleninu z marinády. Vše dozlatova osmahneme. Restovanou směs necháme odstát a maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. K hovězímu přidáme restovanou zeleninu a zalijeme marinádou. Vše důkladně ale opatrně promícháme a vaříme asi dvě hodiny.
Osolené brambory uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Maso servírujeme se šťouchanými brambory.

Zdroj: Hovězí bourguignon se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-bourguignon-se-stouchanymi-bramborami  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.