Suroviny
- loupaná plec 1 kg
- hlíva ústřičná 500 g
- smetana 500 ml
- máslo 100 g
- cibule nebo šalotka 2
- svazek bylinek
- česnek 3 stroužky
- máslo 150 g
- toastový chléb 10 plátků
- olivový olej 100 ml
- citron 1
- sůl, pepř
Maso podélně rozpůlíme, vyřízneme šlachu, nakrájíme na válečky, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme, poté necháme odpočinout na teple.
Šalotku a česnek zpěníme na másle, přidáme natrhanou hlívu, opečeme, osolíme, přidáme citronovou šťávu, smetanu a necháme zredukovat.
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou.
Zdroj: Hovězí flat iron steak s houbovým ragú; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/hovezi-flat-iron-steak-s-houbovym-ragu [On-line 08.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář