reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šneci v morkové kosti

Suroviny

  • morková kost 10 kusů
  • šalotka či jarní cibulka 500 g
  • česnek 1 palice
  • křepelčí vejce 10
  • máslo 100 g
  • iberijská šunka 100 g
  • červené burgundské víno 1 láhev
  • sherry 100 ml
  • sůl a pepř
  • mražené šnečí maso 1 kg
  • hrubá mořská sůl, italská petrželka nebo kudrnka

Z morkových kostí vyřízneme morek, který namočíme do osolené vody s trochou octa.
Šalotky a česnek nakrájíme a pomalu vaříme s vínem, máslem, solí a pepřem do zredukování tekutiny, potom rozmixujeme.
Morkovou kost naplníme trochou pyré, dáme 12 uvařených šneků a plátek morku, posolíme, opepříme a zapečeme.
Na každou kost dáme plátek iberijské šunky a zastřené křepelčí vajíčko, posypeme petrželkou a podáváme s bagetou.

Zdroj: Šneci v morkové kosti; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/sneci-v-morkove-kosti [On-line 08.04.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.