Suroviny:
- hovězí maso
- 2 rajčata
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- řeřicha
- salát frisée
- ocet z červeného vína
- ořechový olej
- olivový olej
- sůl
- pepř
V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Uvařené hovězí maso nakrájejte na kostičky a vložte do pánve. Osolte, opepřete a přidejte bobkový list, nakrájený česnek a spařená rajčata zbavená slupky.
Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu dusit. Občas podlijte vodou a promíchejte.
Když se cibule úplně rozvaří, postupně přilijte olivový olej, ocet a ořechový olej. Vše řádně promíchejte, dosolte, dopepřete a podávejte přímo na lžících. Maso ozdobte salátem frisée, který jste předem dochutili olivovým olejem, octem a solí. Navrch přidejte nadrobno nakrájené rajče a lístky řeřichy.
Zdroj: HOVĚZÍ FRANCESINA; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-4-dilu [On-line 23.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář