reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HOVĚZÍ FRANCESINA

Suroviny:

  • hovězí maso
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • řeřicha
  • salát frisée
  • ocet z červeného vína
  • ořechový olej
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Uvařené hovězí maso nakrájejte na kostičky a vložte do pánve. Osolte, opepřete a přidejte bobkový list, nakrájený česnek a spařená rajčata zbavená slupky.

Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu dusit. Občas podlijte vodou a promíchejte.

Když se cibule úplně rozvaří, postupně přilijte olivový olej, ocet a ořechový olej. Vše řádně promíchejte, dosolte, dopepřete a podávejte přímo na lžících. Maso ozdobte salátem frisée, který jste předem dochutili olivovým olejem, octem a solí. Navrch přidejte nadrobno nakrájené rajče a lístky řeřichy.

Zdroj: HOVĚZÍ FRANCESINA; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-4-dilu [On-line 23.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.