Ingredience
- hovězí kližky 1 kg
- červené papriky 2 kusy
- sůl, pepř 1 dávka
- cibule 1 kg
- sladká a troška pálivé mleté papriky 1 dávka
- sádlo 1 dávka
- instantní jíška 1 dávka
na bramboráčky:
- pepř a sůl 1 dávka
- velkých brambor 6 kusů
- majoránka 1 dávka
- česnek dle chuti 1 dávka
- vajíčko 1 kus
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- troška mléka 1 dávka
Postup:
1. Na guláš si nejdříve osmahneme cibulku na sádle, pak přidáme pokrájené maso a necháme je zatáhnout. Osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku, krátce zarestujeme, přidáme pokrájenou papriku a hned přilejeme vodu. Necháme podusit doměkka a na konci přidáme majoránku, česnek a zahustíme jíškou.
2. Brambory na bramboráčky nastrouháme, přidáme česnek, mouku, majoránku, vajíčko, mléko, sůl a pepř, vše dobře promícháme a nejlépe na sádle usmažíme malé bramboráky. Podáváme ke guláši.
Zdroj: Hovězí guláš, bramboráčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-gulas-bramboracky [On-line 31.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář