reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí guláš, bramboráčky

Ingredience

  • hovězí kližky 1 kg
  • červené papriky 2 kusy
  • sůl, pepř 1 dávka
  • cibule 1 kg
  • sladká a troška pálivé mleté papriky 1 dávka
  • sádlo 1 dávka
  • instantní jíška 1 dávka

na bramboráčky:

  • pepř a sůl 1 dávka
  • velkých brambor 6 kusů
  • majoránka 1 dávka
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • vajíčko 1 kus
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • troška mléka 1 dávka

Postup:
1. Na guláš si nejdříve osmahneme cibulku na sádle, pak přidáme pokrájené maso a necháme je zatáhnout. Osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku, krátce zarestujeme, přidáme pokrájenou papriku a hned přilejeme vodu. Necháme podusit doměkka a na konci přidáme majoránku, česnek a zahustíme jíškou.
2. Brambory na bramboráčky nastrouháme, přidáme česnek, mouku, majoránku, vajíčko, mléko, sůl a pepř, vše dobře promícháme a nejlépe na sádle usmažíme malé bramboráky. Podáváme ke guláši.

Zdroj: Hovězí guláš, bramboráčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-gulas-bramboracky [On-line 31.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.