2 porce
Ingredience
- Mleté hovězí maso
- 1 červená cibule
- Olej
- 4 housky na hamburger
Na naplnění:
- Panceta (slanina)
- Tvrdý sýr cheddar
- Dijonská hořčice
- Kečup
- Rukola
- Římské listy
- Sůl
- Pepř
- Kyselá okurka
- Bílá cibule
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánev s rozpáleným olejem vsypeme cibuli a orestujeme ji. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme orestovanou cibuli. Osolíme, opepříme a maso pečlivě propracujeme. Maso se musí propracovávat tak dlouho, až bude držet pohromadě.
Vytvarujeme hamburgery. Plátek mletého masa by měl být větší než houska. Neměl by však být příliš vysoký.
Rozpálíme grilovací pánev. Vložíme hamburgery a opékáme. Na pánvi opečeme i housky z řezné strany. Teď už si jen navolit ingredience podle chuti.
Zdroj: Hovězí hamburger; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1670-hovezi-hamburger/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář