reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí hamburger

2 porce

Ingredience

  • Mleté hovězí maso
  • 1 červená cibule
  • Olej
  • 4 housky na hamburger

Na naplnění:

  • Panceta (slanina)
  • Tvrdý sýr cheddar
  • Dijonská hořčice
  • Kečup
  • Rukola
  • Římské listy
  • Sůl
  • Pepř
  • Kyselá okurka
  • Bílá cibule

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánev s rozpáleným olejem vsypeme cibuli a orestujeme ji. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme orestovanou cibuli. Osolíme, opepříme a maso pečlivě propracujeme. Maso se musí propracovávat tak dlouho, až bude držet pohromadě.

Vytvarujeme hamburgery. Plátek mletého masa by měl být větší než houska. Neměl by však být příliš vysoký.

Rozpálíme grilovací pánev. Vložíme hamburgery a opékáme. Na pánvi opečeme i housky z řezné strany. Teď už si jen navolit ingredience podle chuti.

Zdroj: Hovězí hamburger; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1670-hovezi-hamburger/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.