Ingredience
- 500 g hovězích jater
- 2 cibule
- 200 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 g slaniny
- 4 stroužky česneku
- ½ svazku rozmarýnu
- ½ svazku majoránky
- 100 ml rajčatového protlaku
- 500 ml červeného vína
- Sůl
- Pepř
Játra zbavíme blan a nakrájíme na nudličky, krájíme také kořenovou zeleninu. Kastrol rozpálíme, vlijeme do něj olej a vsypeme nakrájenou zeleninu a slaninu. Přidáme rozmarýn a majoránku a mícháme. Česnek lehce rozmáčkneme, nakrájíme a vmícháme. Přidáme protlak a lehce ho orestujeme. Vsypeme játra, zalijeme vínem a necháme vařit.
Zdroj: Hovězí játra na víně; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2029-hovezi-jatra-na-vine/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář