Hovězí kari
- hovězí svíčková 400 g
- kokosové mléko 400 ml
- červená kari pasta 2 lžíce
- solené arašídy 100 g
- rybí omáčka 2 lžíce
- palmový cukr 3 lžíce
- červená chilli paprička, pokrájená na tenké proužky 1 kus
Kuřecí kari
- kuřecího masa na kostky 400 g
- červená kari pasta 1 lžíce
- kokosové mléko 400 ml
- bambusové výhonky na plátky 227 g
- rybí omáčka 2 lžíce
- červená chilli paprička, pokrájená 1 kus
- sůl 1 špetka
- palmový cukr 2 lžíce
Na hovězí kari dvě deci kokosového mléka přivedeme k varu, přidáme kari pastu, hovězí maso a vaříme pět minut. Přidáme zbytek mléka, smícháme drcené arašídy, rybí omáčku, sůl, cukr a pálivou papričku se semínky nebo bez – jak to chceme pálivé. Dáme do hlubšího woku a vaříme do měkka.
Na kuřecí kari uvaříme dvě deci mléka, přidáme kari pastu a kuřecí maso. Po pěti minutách dolijeme zbylé mléko, přidáme výhonky, rybí omáčku, sůl, cukr a papričku a uvaříme doměkka. Kari podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: Hovězí kari ve sladké oříškové omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-kari [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář