Suroviny:
- 0,5 kg hovězí kližky
- 4 mrkve
- půl pórku
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 jarní cibulky
- 1 paprika
- sezamový olej
- 2 lžičky rýžového octa
- anýz
- cayenský pepř
- sojová omáčka
- škrob
- palmový nebo hnědý cukr
- olej
- rýžové nudle
- 2 vejce
Do hrnce dáme vařit maso, mrkev a česnek asi na hodinu. Vyndáme, nakrájíme na kostky.
Na pánev dáme česnek, zázvor, mrkev, papriku, pórek, jarní cibulku a maso. Přidáme palmový cukr, zaprášíme bramborovou moučkou, opepříme, dáme anýz, sójovou omáčku, zalijeme vývarem a 20 minut provaříme.
Nudle připravíme dle návodu, scedíme a orestujeme na pánvi na sezamovém oleji se 2 vejci. Smícháme.
Zdroj: HOVĚZÍ KLIŽKA SE ZELENINOU A ZÁZVOREM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář