reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka na červeném víně, bramborová kaše

Suroviny

  • telecí nebo hovězí líčka 1 kg
  • olej
  • kořenová zelenina 250 g
  • cibule 2 ks
  • rajský protlak 1 lžíce
  • červené víno 200 ml
  • hovězí vývar 500 ml
  • troška instantní jíšky
  • sůl
  • pepř

Bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • kus másla
  • sůl

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou. Maso částečně očistíme a kusy líček na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak přendáme do pekáče. Na výpeku orestujeme nejdříve kořenovou zeleninu a pak pokrájenou cibuli, až směs zezlátne, přidáme lžíci protlaku, chvíli mícháme a pak po troškách přiléváme víno. Směs přidáme k masu do pekáčku, ještě přidáme vývar a pomalu pečeme (dusíme) v troubě přiklopené tři hodiny na 140°C, neotvíráme, nemícháme. Teprve ke konci, když je maso dokonale měkké, je naporcujeme a dochutíme a omáčku, kterou v případě potřeby zahustíme instantní jíškou.

Na oblohu orestujeme na másle zbylou kořenovou zeleninu na proužky (můžeme si pomoci škrabkou).

Uvaříme doměkka oloupané brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a rozehřejeme máslo. Pomalu přidáváme do brambor a zašleháme. Kaši servírujeme doprostřed talíře, obložíme masem, posypeme orestovanou zeleninou a kolem dokola přelijeme omáčkou.

Zdroj: Hovězí líčka na červeném víně, bramborová kaše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-cervenem-vine-bramborova-kase  [On-line 10.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.