Suroviny
- brambory 1 kg
- hovězí líčka 1 kg
- slanina 20 dkg
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule)
- listový špenát 100 g
- žampiony 20 dkg
- rajský protlak 2 lžíce
- červené víno 2 dcl
- sádlo 1 lžíce
- hovězí vývar 1 l
Líčka si očistíme a přes noc naložíme (sůl, pepř, olej), nastrouhanou kořenovou zeleninu a žampiony opečeme na sádle, líčka orestujeme, poté přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno,hovězí vývar,koření, dusíme doměkka. Až je maso měkké, vytáhneme ho aomáčku rozmixujeme. Uvaříme brambory, orestujemeslaninu,přidáme špenát,poté smícháme s bramborami,rozšťoucháme a dochutíme.
Zdroj: Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-cervenem-vine-s-korenovou-zeleninou [On-line 18.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář