reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka na víně se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • hovězí líčka 1 kg
  • mrkev 1 ks
  • petržel 2 ks
  • celer 1/4 ks
  • bobkový list 3 ks
  • celý pepř 4 kuličky
  • nové koření 4 kuličky
  • rajský protlak 2 lžíce
  • červené víno 200 ml
  • rozmarýn 1 snítka
  • tymián 1 snítka
  • cukr 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • žampiony 12 ks
  • slanina 100 g
  • hladkolistá petržel 1 lžíce
  • brambory 1 kg
  • olej
  • sůl
  • pepř

Líčka očistíme a poté vložíme na rozpálený olej a orestujeme ze všech stran. Vyjmeme, vložíme veškerou zeleninu, kterou také orestujeme. Přidáme nakrájenou cibuli a další koření.Maso vrátíme do kastrolu. Zalijeme vývarem a vínem a necháme dusit do změknutí. Poté šťávu přecedíme, dochutíme a vložíme zpátky maso. Zvlášť si orestujeme žampiony s petrželkou, kterou klademe na líčka. Jako přílohu podáváme šťouchaný vařený brambor s cibulkou a slaninou.

Zdroj: Hovězí líčka na víně se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-vine-se-stouchanym-bramborem  [On-line 10.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.