Suroviny
- plnotučná hořčice
- cibule 2 ks
- hovězí zadní maso 1 kg
- hříbky 500 g
- sůl
- pepř
- chilli
- sladká paprika
- hladká mouka na zahuštění
- kmín
- olej
- červená rýže
- jasmínová rýže
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji. Opláchnuté a osušené zadní hovězí si nakrájíme na plátky, které naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a jemně posypeme sladkou paprikou a chilli. Poté maso orestujeme z obou stran na již změklé cibulce. Podlijeme hovězím vývarem a necháme dusit.
Když je maso poloměkké, přidáme hříbky a vaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme z hrnce a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně ještě dochutíme. Jako přílohu podáváme k omáčce dušenou rýži, v tomto případě smícháme dva druhy rýže.
Zdroj: Hovězí maso na hříbkách s rýži; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-na-hribkach-s-ryzi [On-line 26.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář