reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Hovězí maso na hříbkách s rýži

Suroviny

  • plnotučná hořčice
  • cibule 2 ks
  • hovězí zadní maso 1 kg
  • hříbky 500 g
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • sladká paprika
  • hladká mouka na zahuštění
  • kmín
  • olej
  • červená rýže
  • jasmínová rýže

Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji. Opláchnuté a osušené zadní hovězí si nakrájíme na plátky, které naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a jemně posypeme sladkou paprikou a chilli. Poté maso orestujeme z obou stran na již změklé cibulce. Podlijeme hovězím vývarem a necháme dusit.

Když je maso poloměkké, přidáme hříbky a vaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme z hrnce a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně ještě dochutíme. Jako přílohu podáváme k omáčce dušenou rýži, v tomto případě smícháme dva druhy rýže.

Zdroj: Hovězí maso na hříbkách s rýži; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-na-hribkach-s-ryzi  [On-line 26.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.