reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na červeném víně

  • 1 kg hovězího zadního
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 200 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 1 velký celer (nebo dva sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou)
  • 3 malé svazky jarní cibulky
  • tymián
  • petrželka
  • 4–6 bobkových listů
  • 1–2 střední rajčatové protlaky
  • 0,7–1 l suchého červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru

Příloha

  • 1 kg brambor
  • cibule
  • máslo
  • pažitka
  • grilovací koření
  • sušený česnek

Opepříme a nasolíme maso a obalíme ho v mouce. Na oleji maso osmahneme (hodně dohněda) a odložíme. Do výpeku dáme nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova. Ke slanině přidáme celer, mrkev, tymián, bobkový list, cibulku a na středním plameni mícháme asi 5 až 7 minut.

Vmícháme protlak a mícháme ještě asi 3 minuty. Podlijeme vínem a vývarem a necháme několik minut povařit. Směs přidáme k masu na pekáč a na dvě až dvě a půl hodiny dáme do trouby, než zkřehne. Nakonec posypeme petrželkou.

Polovinu brambor nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit v osolené vodě. Nakrájíme cibuli a orestujeme. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme cibuli, máslo a nakrájenou pažitku. Druhou polovinu brambor nakrájíme na kolečka, okořeníme grilovacím kořením a česnekem. Necháme dusit nasucho za častého míchání do změknutí.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cervenem-vine [On-line 9.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.