reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na česneku

Ingredience

  • hovězí maso 1800 g
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • česnek 8 stroužků
  • olej 1 dávka
  • masox 1 kus
  • kousek špeku 1 dávka

bramborový knedlík:

  • brambory 1 kg
  • vejce 3 kusy
  • hrubá mouka 500 g
  • solamyl 1 dávka
  • houska 1 kus

dušený špenát:

  • mražený špenát 1 balení
  • cibule 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • sůl 1 špetka

1.Kostičky pokrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme trochu pokrájeného špeku a pak kus hovězího, které jsme si den předem naložili do oleje. Osolíme, opepříme, přidáme poloviční množství česneku a masox. Chvilku dusíme a pak dáme na dvě hodiny do trouby. Nakonec si opět na sporáku doděláme z výpeku šťávu, kam přijde zbylý česnek, můžeme zahustit moukou (jíškou).

2. Brambory na knedlíky si uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Nestrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, trochu solamylu a natrhané kousky z housky. Uhněteme těsto, vytvoříme dvě šišky, které vaříme maximálně dvacet minut v osolené vodě.

3. Mražený špenát podusíme na cibulce, osolíme, přidáme dva až tři drcené stroužky česneku a nakonec zahustíme vejcem.

Zdroj: Hovězí na česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesneku-1 [On-line 14.12.2013]

1 comment to Hovězí na česneku

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.