Ingredience
- hovězí maso 1800 g
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- česnek 8 stroužků
- olej 1 dávka
- masox 1 kus
- kousek špeku 1 dávka
bramborový knedlík:
- brambory 1 kg
- vejce 3 kusy
- hrubá mouka 500 g
- solamyl 1 dávka
- houska 1 kus
dušený špenát:
- mražený špenát 1 balení
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sůl 1 špetka
1.Kostičky pokrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme trochu pokrájeného špeku a pak kus hovězího, které jsme si den předem naložili do oleje. Osolíme, opepříme, přidáme poloviční množství česneku a masox. Chvilku dusíme a pak dáme na dvě hodiny do trouby. Nakonec si opět na sporáku doděláme z výpeku šťávu, kam přijde zbylý česnek, můžeme zahustit moukou (jíškou).
2. Brambory na knedlíky si uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Nestrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, trochu solamylu a natrhané kousky z housky. Uhněteme těsto, vytvoříme dvě šišky, které vaříme maximálně dvacet minut v osolené vodě.
3. Mražený špenát podusíme na cibulce, osolíme, přidáme dva až tři drcené stroužky česneku a nakonec zahustíme vejcem.
Zdroj: Hovězí na česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesneku-1 [On-line 14.12.2013]
Jste skvělí.