reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Ingredience

  • přední hovězí maso 500 g
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • malý celer 1 kus
  • cibule 1 kus
  • masox 1 kostka
  • celý pepř 3 kuličky
  • sůl 1 špetka

játrové knedlíčky:

  • játra 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • vejce 1 kus
  • majoránka 1 lžička
  • kousek másla 1 dávka
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Maso dáme vařit do dvou litrů vody na dvě hodiny, osolíme, přidáme celý pepř a masox. Zeleninu mezitím očistíme a nakrájíme a půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru. Nakonec vyndáme maso a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si rozmixovali a připravili z uvedených surovin klasickým způsobem. Pokud máme, můžeme do hovězí polévky také zavařit dobré nudle a nakonec před servírováním přidat pokrájenou petrželku.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-4 [On-line 14.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.