reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát

  • roštěná 2 kg
  • česnek dle chuti
  • sůl a pepř 1 špetka
  • mražený špenát 2 sáčky
  • brambory 1 kg
  • hladká a hrubá mouka dle potřeby
  • máslo 1 kus
  • vejce 2 kusy
  • cibule 1 kus

 

 

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, očesnekujeme a na másle opečeme s obou stran do zlatova. Polijeme dvěma deci vody a dusíme tak dlouho, dokud není hovězí měkké. Šťávu zahustíme hladkou moukou a nastavíme vodou.

Na bramborové knedlíky si z polohrubé mouky, vejce a uvařených, vychladlých a nastrouhaných brambor uděláme těsto. Vytvarujeme knedlíky, uvaříme je v osolené vodě asi 15-20 minut.

Na špenát si zpěníme cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme, dokud se voda nevyvaří. Přidáme rozmačkaný česnek a celé vejce, dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesnekuc [On-line 17.10.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.