- roštěná 2 kg
- česnek dle chuti
- sůl a pepř 1 špetka
- mražený špenát 2 sáčky
- brambory 1 kg
- hladká a hrubá mouka dle potřeby
- máslo 1 kus
- vejce 2 kusy
- cibule 1 kus
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, očesnekujeme a na másle opečeme s obou stran do zlatova. Polijeme dvěma deci vody a dusíme tak dlouho, dokud není hovězí měkké. Šťávu zahustíme hladkou moukou a nastavíme vodou.
Na bramborové knedlíky si z polohrubé mouky, vejce a uvařených, vychladlých a nastrouhaných brambor uděláme těsto. Vytvarujeme knedlíky, uvaříme je v osolené vodě asi 15-20 minut.
Na špenát si zpěníme cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme, dokud se voda nevyvaří. Přidáme rozmačkaný česnek a celé vejce, dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesnekuc [On-line 17.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář