Ingredience
- zadní hovězí 1 kg
- špek nebo slanina 100 g
- cibule 4 kusy
- houby 300 g
- bujon 2 kostky
- houbový bujon 2 kostky
- smetana na vaření 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
bramborové knedlíky:
- brambory 12 kusů
- vejce 2 kusy
- dětská krupička dle potřeby 1 kus
- sůl 1 kus
1. Kus hovězího masa si prošpikujeme slaninou. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a opečeme je ze všech stran dorůžova, aby se zatáhlo. Přidáme bujon a houby nakrájené na kousky, pokud máme sušené, předem je namočíme. Pak podlijeme vodou a necháme hodinu dusit v tlakovém hrnci. Když je hovězí měkké, maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Do vývaru přidáme houbový bujon, smetanu s rozkvedlanou moukou nebo omáčku zahustíme jíškou, pak přidáme smetanu a provaříme. Do hrnce vrátíme nakrájené maso, prohřejeme a podáváme s knedlíky.
2. Den předem uvařené brambory nastrouháme, spojíme s vejce a moukou, lehce osolíme a vytvoříme šišky. Vaříme maximálně dvacet minut v lehce osolené vodě.
Zdroj: Hovězí na houbách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-houbach [On-line 08.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář