reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na houbách

Ingredience

  • zadní hovězí 1 kg
  • špek nebo slanina 100 g
  • cibule 4 kusy
  • houby 300 g
  • bujon 2 kostky
  • houbový bujon 2 kostky
  • smetana na vaření 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

bramborové knedlíky:

  • brambory 12 kusů
  • vejce 2 kusy
  • dětská krupička dle potřeby 1 kus
  • sůl 1 kus

1. Kus hovězího masa si prošpikujeme slaninou. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a opečeme je ze všech stran dorůžova, aby se zatáhlo. Přidáme bujon a houby nakrájené na kousky, pokud máme sušené, předem je namočíme. Pak podlijeme vodou a necháme hodinu dusit v tlakovém hrnci. Když je hovězí měkké, maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Do vývaru přidáme houbový bujon, smetanu s rozkvedlanou moukou nebo omáčku zahustíme jíškou, pak přidáme smetanu a provaříme. Do hrnce vrátíme nakrájené maso, prohřejeme a podáváme s knedlíky.

2. Den předem uvařené brambory nastrouháme, spojíme s vejce a moukou, lehce osolíme a vytvoříme šišky. Vaříme maximálně dvacet minut v lehce osolené vodě.

Zdroj: Hovězí na houbách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-houbach [On-line 08.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.