- hovězí zadní 1 kg
- cibule 2 kusů
- mrkev 8 kusů
- máslo 1 balení
- sůl 1 špetka
- mletý pepř 1 špetka
- nové koření 8 kuličky
- celý pepř 12 kuličky
- bobkový list 2 kusů
- hladká mouka 1 lžíce
Mrnínkovo vojsko
- uvařené, vychladlé brambory 800 g
- hladká mouka 400 g
- vejce 2 kusů
- sůl 1 špetka
Cibuli nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi zprudka opečeme. Přidáme je k mrkvi, osolíme, dodáme nové koření
celý pepř, bobkový list a zalijeme vodou. Dusíme doměkka, nakonec zahustíme hladkou moukou a dochutíme.
Na přílohu potřebujeme uvařené brambory. Studené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Vytvarujeme šulánky a uvaříme je ve slané vodě.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-mrkvi-mrnikovo-vojsko [On-line 9.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář