reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na mrkvi

  • hovězí zadní 1 kg
  • cibule 2 kusů
  • mrkev 8 kusů
  • máslo 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • mletý pepř 1 špetka
  • nové koření 8 kuličky
  • celý pepř 12 kuličky
  • bobkový list 2 kusů
  • hladká mouka 1 lžíce

Mrnínkovo vojsko

  • uvařené, vychladlé brambory 800 g
  • hladká mouka 400 g
  • vejce 2 kusů
  • sůl 1 špetka

Cibuli nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi zprudka opečeme. Přidáme je k mrkvi, osolíme, dodáme nové koření

celý pepř, bobkový list a zalijeme vodou. Dusíme doměkka, nakonec zahustíme hladkou moukou a dochutíme.

Na přílohu potřebujeme uvařené brambory. Studené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Vytvarujeme šulánky a uvaříme je ve slané vodě.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-mrkvi-mrnikovo-vojsko [On-line 9.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.