reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na víně, bramborový knedlík

Suroviny

  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer kousek
  • hovězí kližka 750 g
  • větší cibule 1 ks
  • červené víno sladší 0,2-0,3 l
  • hovězí vývar
  • sůl
  • pepř
  • olej

Bramborové knedlíky:

  • brambory uvařené ve slupce 1 kg
  • krupice 4-5 lžic
  • solamyl 3 lžíce
  • hrubá mouka dle potřeby
  • vejce 2 ks
  • sůl 1 lžička

Na oleji osmažíme pokrájenou cibulku dozlatova, pak na ní zatáhneme ze všech stran osolené maso, které poté vyjmeme. Na cibulku dále přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, také ji osmažíme, a přilijeme dobré víno. Chvilku dusíme, pak přendáme do pekáčku, přelijeme ho dušenou směsí, můžeme přidat naběračku vývaru a zaklopíme poklicí a dusíme v troubě zapnuté na 180°, dokud kližka nezměkne (za cca 2,5 hodiny). Poté maso vyjmeme a zbytek rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko. Dochutíme a omáčku můžeme naředit troškou vývaru a pro lesk zjemnit lístkem másla.

Na knedlíky si ze všech uvedených surovin uhněteme bramborové těsto, z něhož vyválíme dvě až tři šišky, které vaříme asi dvacet minut v osolené vodě.

Zdroj: Hovězí na víně, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine-bramborovy-knedlik  [On-line 12.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.