Suroviny:
- hovězí oháňka
- morková kost
- mrkev, celer, petržel
- nové koření, celý pepř, bobkový list
- česnek
- cibule
- kapari malé a velké
- dijonská hořčice
- máslo
- pažitka, petržel
- sůl, pepř
- smetana 33%
- cukr
V hrnci vaříme naporcovanou oháňku, morkovou kost, cibuli, kořenovou zeleninu, česnek, koření. Osolíme, přidáme petrželku. Necháme 2 hodiny táhnout.
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dijonskou hořčici, trochu hladké mouky, pokrájený česnek. Zalijeme vývarem z oháňky, zjemníme smetanou a dochutíme cukrem.
Ozdobíme pažitkou a kapari.
Zdroj: HOVĚZÍ OHÁŇKA S PAŽITKOVOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 03.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář