Suroviny:
- hovězí kýta
- špek
- 2 dcl suchého červeného vína
- 3 dcl vývaru
- 1 a 1/2 cibule
- rozmarýn
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
na přílohu:
- 2 mrkve
- vývar
- máslo
- petrželka
- sůl
Špek nakrájejte a nechte chvíli zmrazit. Kýtu nakrojte na několika místech a prošpikujte. Osolte a opepřete ze všech stran. V kastrolu rozehřejte olej a maso opečte. Po chvíli přisypte nakrájenou cibuli. Pak přidejte snítky rozmarýnu, podlijte červeným vínem a nechte odpařit. Zalijte vývarem, zakryjte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 145 stupňů. Maso pečte hodinu až hodinu a půl.
Mezitím si připravte přílohu: k uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidejte kousek másla, osolte, zalijte vývarem a nechte prohřát. Pak přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte.
Upečené maso vyndejte z trouby, šťávu z kastrolu přeceďte a zjemněte máslem. Maso nakrájejte na plátky, nandejte na talíř, polijte šťávou a podávejte s mrkví.
Zdroj: HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČERVENÉM VÍNĚ; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-zimni-menu-z-11-dilu [On-line 07.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář