reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČERVENÉM VÍNĚ

Suroviny:

  • hovězí kýta
  • špek
  • 2 dcl suchého červeného vína
  • 3 dcl vývaru
  • 1 a 1/2 cibule
  • rozmarýn
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na přílohu:

  • 2 mrkve
  • vývar
  • máslo
  • petrželka
  • sůl

Špek nakrájejte a nechte chvíli zmrazit. Kýtu nakrojte na několika místech a prošpikujte. Osolte a opepřete ze všech stran. V kastrolu rozehřejte olej a maso opečte. Po chvíli přisypte nakrájenou cibuli. Pak přidejte snítky rozmarýnu, podlijte červeným vínem a nechte odpařit. Zalijte vývarem, zakryjte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 145 stupňů. Maso pečte hodinu až hodinu a půl.

Mezitím si připravte přílohu: k uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidejte kousek másla, osolte, zalijte vývarem a nechte prohřát. Pak přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte.

Upečené maso vyndejte z trouby, šťávu z kastrolu přeceďte a zjemněte máslem. Maso nakrájejte na plátky, nandejte na talíř, polijte šťávou a podávejte s mrkví.

Zdroj: HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČERVENÉM VÍNĚ; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-zimni-menu-z-11-dilu [On-line 07.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.