Suroviny
- červené víno 10 ml
- zadní hovězí maso (falešná svíčková) 500 g
- pepř
- sůl
- čerstvé žampiony 5 ks
- rýže 3 hrnky
- cibule 1/2
- jíška
- hřebíček 5 ks
- olej
Plátky masa naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme, osmahneme v hrnci nebo na pánvičce z obou stran. Jen co se maso zatáhne, přidáme žampiony, podlijeme vodou a červeným vínem. Poté dáme přikryté péct do trouby. Když je maso měkké, tak zahustíme šťávu jíškou a doděláme omáčku.
Rýži opláchneme, necháme okapat a dáme tři hrníčky do hrnce (na jeden hrníček rýže dáme 1,5 hrnku vody), osolíme a doprostřed rýže vložíme cibuli s hřebíčkem a dáme do trouby. Pečeme cca 20 minut, dokud není rýže měkká.
Zdroj: Hovězí plátky na žampionech s pečenou rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platky-na-zampionech-s-pecenou-ryzi [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář