reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí plátky na žampionech s pečenou rýží

Suroviny

  • červené víno 10 ml
  • zadní hovězí maso (falešná svíčková) 500 g
  • pepř
  • sůl
  • čerstvé žampiony 5 ks
  • rýže 3 hrnky
  • cibule 1/2
  • jíška
  • hřebíček 5 ks
  • olej

Plátky masa naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme, osmahneme v hrnci nebo na pánvičce z obou stran. Jen co se maso zatáhne, přidáme žampiony, podlijeme vodou a červeným vínem. Poté dáme přikryté péct do trouby. Když je maso měkké, tak zahustíme šťávu jíškou a doděláme omáčku.
Rýži opláchneme, necháme okapat a dáme tři hrníčky do hrnce (na jeden hrníček rýže dáme 1,5 hrnku vody), osolíme a doprostřed rýže vložíme cibuli s hřebíčkem a dáme do trouby. Pečeme cca 20 minut, dokud není rýže měkká.

Zdroj: Hovězí plátky na žampionech s pečenou rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platky-na-zampionech-s-pecenou-ryzi  [On-line 21.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.