- 600 g hovězí roštěné
- drcený černý pepř
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 200 ml červeného vína
- 1 lžíce rajského protlaku
- špetka mletého chilli
- papriky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml vývaru
- 50 g nastrouhaného sýra (eidam, čedar)
Maso naklepeme, opepříme a na oleji opečeme. Poté je osolíme a přendáme do pekáčku. Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme na polovinu objemu. Vinnou směs nalijeme na maso v pekáčku, přiklopíme a dusíme v troubě při 150 stupních. Pak maso vyndáme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme vinnou směs a vše 15 minut provaříme. Zdobíme sýrem a podáváme s kroketami.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platky-s-vinnou-omackou [On-line 16.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář