reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí plátky s vinnou omáčkou

  • 600 g hovězí roštěné
  • drcený černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • špetka mletého chilli
  • papriky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml vývaru
  • 50 g nastrouhaného sýra (eidam, čedar)

Maso naklepeme, opepříme a na oleji opečeme. Poté je osolíme a přendáme do pekáčku. Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme na polovinu objemu. Vinnou směs nalijeme na maso v pekáčku, přiklopíme a dusíme v troubě při 150 stupních. Pak maso vyndáme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme vinnou směs a vše 15 minut provaříme. Zdobíme sýrem a podáváme s kroketami.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platky-s-vinnou-omackou [On-line 16.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.