reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí po burgundsku

Ingredience
na maso:

  • hovězí zadní 1 kg
  • anglická slanina 500 g
  • cibule 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • olej 1 dávka
  • mouka 2 lžíce
  • rajčatový protlak 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • tymián 1 dávka
  • petržel 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • hovězí vývar 300 ml
  • červené víno 300 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

na žampiony:

  • žampiony 200 g
  • máslo 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

na šalotky:

  • šalotky 200 g
  • olej 1 dávka
  • vývar 50 ml
  • červené víno 50 ml
  • sůl a pepř 1 špetka
  • na bramborovou kaši:
  • brambory 1 kg
  • kus másla 1 dávka
  • mléko 500 ml
  • sůl 1 špetka

1. Hovězí maso: Slaninu nakrájíme na špalíky a opečeme na pánvi, vyjmeme z pánve, do výpeku přidáme olej, hovězí maso nakrájíme na kostky a opečeme ze všech stran. I se slaninou jej přemístíme do zapékací nádoby, na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev a přidáme k masu. Směs osolíme, opepříme a zaprášíme moukou, přidáme jednu až dvě lžíce rajčatového protlaku, prolisovaný česnek, bylinky a vše zalijeme vývarem a červeným vínem, aby maso bylo skoro ponořeno. Dáme péct do trouby na 180°C asi na tři hodiny. Po upečení maso vyjmeme, omáčku scedíme a vložíme maso zpět.

2. Žampiony: Houby nakájíme na čtvrtky, orestujeme na másle, osolíme, opepříme.

3. Šalotky: Cibulky orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vínem a dusíme asi 20 minut.

4. Bramborová kaše: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20minut doměkka, scedíme a rozmixujeme s máslem a mlékem dohladka.

5. Pokrm podáváme s omáčkou, šalotkami, žampiony a několika kousky opražené slaniny na kaši, kterou můžeme pro lepší dojem zformovat pomocí tvořítka.

Zdroj: Hovězí po burgundsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-po-burgundsku-3 [On-line 18.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.