reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí prime rib s bylinkovým pestem a restovanými houbami

4 porce

  • 1 kg hovězí T−bone
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Porce masa osolíme a opepříme.

Pokud maso grilujeme, vkládáme na rošt nad středně rozpálený gril nad žhavé dřevěné uhlí, které jsme „ovoněly“ namočenými bukovými hoblinami. Každou porci masa pečeme z obou stran tak, aby maso bylo uvnitř růžové a šťavnaté.

Porci masa podáváme s pestem a doplníme houbami a snítkou bylinky.

pesto

  • směs čerstvé bazalky a petrželky
  • 100 g olivového oleje
  • 1−2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • mletý pepř
  • sůl

Z lístků bazalky, petrželky, olivového oleje, parmezánu a ořechů umixujeme pesto, dochutíme mletým pepřem a solí.

houbová příloha

  • 6 velkých hřibů
  • olivový olej
  • snítka tymiánu
  • mletý pepř
  • sůl

Očištěné houby nakrájíme, opečeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Hovězí prime rib s bylinkovým pestem a restovanými houbami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1310-hovezi-prime-rib-s-bylinkovym-pestem-a-restovanymi-houbami/ [On-line 24.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.