4 porce
- 1 kg hovězí T−bone
- mletý pepř
- sůl
- olej
Porce masa osolíme a opepříme.
Pokud maso grilujeme, vkládáme na rošt nad středně rozpálený gril nad žhavé dřevěné uhlí, které jsme „ovoněly“ namočenými bukovými hoblinami. Každou porci masa pečeme z obou stran tak, aby maso bylo uvnitř růžové a šťavnaté.
Porci masa podáváme s pestem a doplníme houbami a snítkou bylinky.
pesto
- směs čerstvé bazalky a petrželky
- 100 g olivového oleje
- 1−2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžíce vlašských ořechů
- mletý pepř
- sůl
Z lístků bazalky, petrželky, olivového oleje, parmezánu a ořechů umixujeme pesto, dochutíme mletým pepřem a solí.
houbová příloha
- 6 velkých hřibů
- olivový olej
- snítka tymiánu
- mletý pepř
- sůl
Očištěné houby nakrájíme, opečeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, dochutíme pepřem a solí.
Zdroj: Hovězí prime rib s bylinkovým pestem a restovanými houbami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1310-hovezi-prime-rib-s-bylinkovym-pestem-a-restovanymi-houbami/ [On-line 24.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář