Ingredience:
- 600g hovězí kližky,
- 150g mrkve,
- 120g celeru,
- 100g petržele,
- 2 cibule,
- 100g slaniny,
- rajský protlak,
- 1 lžíce švestkových povidel,
- 300ml červeného vína (kvalitního),
- sůl,
- pepř
Zeleninu, maso a špek nakrájíme na kostky a v hrnci s širším dnem orestujeme na lžíci oleje (slanina pustí i svůj tuk). Až zelenina zezlátne, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dalších deset minut, poté přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, povidla, a opět zarestujeme. Nakonec přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol. Následně podlijeme vodou – ve stejném poměru jako víno. Za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Na závěr dochutíme solí a pepřem a podáváme s hladkou bramborovou kaší, kterou připravíme klasickým způsobem.
Zdroj: Hovězí ragú; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-ragu [On-line 14.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář