reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí ragú

Ingredience:

  • 600g hovězí kližky,
  • 150g mrkve,
  • 120g celeru,
  • 100g petržele,
  • 2 cibule,
  • 100g slaniny,
  • rajský protlak,
  • 1 lžíce švestkových povidel,
  • 300ml červeného vína (kvalitního),
  • sůl,
  • pepř

Zeleninu, maso a špek nakrájíme na kostky a v hrnci s širším dnem orestujeme na lžíci oleje (slanina pustí i svůj tuk). Až zelenina zezlátne, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dalších deset minut, poté přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, povidla, a opět zarestujeme. Nakonec přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol. Následně podlijeme vodou – ve stejném poměru jako víno. Za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Na závěr dochutíme solí a pepřem a podáváme s hladkou bramborovou kaší, kterou připravíme klasickým způsobem.

Zdroj: Hovězí ragú; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-ragu [On-line 14.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.