reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková polévka

Ingredience:

  • 600g hrášku (čerstvý či mražený),
  • 600ml vývaru,
  • 1 menší cibule,
  • 1 smetana ke šlehání (min.30%tuku),
  • toustový chléb,
  • sůl,
  • pepř

Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme ji na lžíci másla do růžova, zalijeme vývarem. Do vroucího vývaru vsypeme hrášek a vaříme aspoň deset minut (čerstvý se vaří déle). Poté přímo v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem a následně ještě přecedíme přes husté sítko. Polévku zjemníme smetanou a ještě chvilinku povaříme. Polévku podáváme s krutony z toustového chleba, osmaženými na másle.

Zdroj: Hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-0 [On-line 14.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.