4 porce
- 800 g zadního hovězího masa
- 150 g hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- mletý pepř
- sůl
- olej na opečení
Maso rozřízneme podélně na plát a přes folii jej rozklepeme, opepříme a osolíme.
Z hořčice, worcesterské omáčky, oleje, soli a pepře vymícháme marinádu.
Maso marinádou potřeme, zabalíme do tvaru rolády a pevně svážeme motouzem.
Roládu opečeme zprudka na oleji ze všech stran, vložíme na vyšší plech s mřížkou (na plech nalijeme trochu vody – zvlhčuje vzduch v troubě a také se nám odkapaná šťáva nepřipeče na plech), pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C asi 60 minut.
Po upečení maso nakrájíme na porce, které ještě osolíme, nejlépe šupinkatou, maldonskou solí. Podáváme s celerovým pyré a studenou kaparovou omáčkou.
Celerové pyré
- 1 malý celer
- 2 velké brambory
- voda
- 2 dl smetany 33%
- sůl
Očištěný celer a brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a zeleninu rozmixujeme dohladka s horkou smetanou, dochutíme solí.
Studená kaparová omáčka
- 2 dl majonézy
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce medové hořčice
- střik vinného octa
- sůl
Majonézu, sekané kapary a hořčici smícháme, dochutíme octem a solí.
Zdroj: Hovězí roláda à la roastbeef; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1215 [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář