reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí špalek

Ingredience

  • zadní hovězí maso 1 kg
  • špek 50 g
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • celer 1 kus
  • cibule 1 kus
  • olej 1 kapka
  • hl. mouka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • na bramborové knedlíky:
  • brambory vařené ve slupce 600 g
  • celé vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • dětská krupička dle potřeby 1 dávka

Je dobré si maso naložit den předem. Hovězí špalek si prošpikujeme špekem, mrkví, osolíme a opepříme. V papiňáku si rozehřejeme olej a maso si osmahneme ze všech stran. Maso vyndáme a nasypeme na výpek nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli a celý pepř. Vše orestujeme. Na orestovanou zeleninu vrátím hovězí maso a podliji vodou. Necháme dusit tak dlouho, až je maso měkké. Když je hotové, tak ho opět vyndáme a nakrájíme na plátky. Udušenou zeleninu rozmixujeme a zahustíme vodou s rozkvedlanou hladkou moukou. Podáváme s domácím bramborovým knedlíkem a zdobíme kolečkem citronu a zavařeninou z brusinek. Na knedlík si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme, rozmačkáme a necháme vystydnout. Do vychladlých brambor dáme sůl, vejce, pořádně vidličkou promícháme a přidáme dětskou krupičku. Těsto dobře propracujeme a vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme vařit maximálně na 20 minut do vroucí vody.

Zdroj: Hovězí špalek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-spalek [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.