reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak s koňakovou omáčkou

  • 4 x 150 g hovězí svíčkové
    olivový olej
    sůl
    barevný pepř

na játra:

  • 200 g (kachních) jater
    200 ml mléka
    hladká mouka
    sůl
    pepř

na koňakovou omáčku:

  • 2 lžíce másla
    2 šalotky
    50 g medu
    2 lžíce balzamikového octa
    50 g telecí demi-glace
    50 g koňaku
    sůl
    bílý pepř

Steaky opepříme, pokapeme olejem a necháme krátce zaležet. Těsně před úpravou osolíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a vytvořila se zlatavá kůrčička. Poté je položíme na plech a dáme v troubě předehřáté na 80-100 stupňů na 15 minut dopéci. Chceme-li krvavější maso, postačí o pár minut méně. Dokonalý steak musí být křehký a šťavnatý.
Koňakovou omáčku připravíme následujícím způsobem: na přepuštěném másle orestujeme do růžova nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme med, balzamikový ocet, omáčku demi-glas, špetku soli a pepře a na závěr trochu koňaku. Omáčku provaříme a podáváme ke steakům z hovězí svíčkové.
A pokud nahoru přidáme i kachní játra foie gras, která si předem očistíme a naložíme přes noc do mléka, poté slijeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme z obou stran do zlatova, úspěch je zaručen! Steak s omáčkou a játry můžeme doplnit gratinovanými bramborami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/194-hovezi-steak-s-konakovou-omackou/

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


7 − tři =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.