reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí Stroganoff s rýží

Suroviny

  • hovězí svíčková 600 g
  • smetana 30% 180 ml
  • zakysaná smetana 100 ml
  • solená kapary 2 lžíce
  • nakládané okurky 100 g
  • červená cibule 100 g
  • žampiony 8 ks
  • tymián 2 snítky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej 90 ml
  • rajčatový protlak 1 lžíce
  • suché bílé víno 50 ml
  • worcesterová omáčka 4 lžíce
  • hladkolistá petržel 1 lžíce
  • rýže 500 g

Maso necháme přikryté čistou utěrkou 40 minut při pokojové teplotě. Poté je nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, zalijeme 40 ml olivového oleje a promícháme. Necháme stranou při pokojové teplotě.

V misce rozmícháme smetanu se zakysanou smetanou. Kapary vypereme pod tekoucí vodou. Okurky nakrájíme šikmo na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky silné 4 mm. Worcesterskou omáčku smícháme v misce se 3 lžícemi vody.

Maso osolíme a opepříme z obou stran. Na olivovém oleji opečeme maso z obou stran 40 vteřin tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly. Takto opečené maso dáme stranou pryč z pánve. Orestujeme žampiony a cibuli, stačí dvě minuty za občasného míchání. Přidáme protlak a mícháme půl minuty. Přidáme kapary, okurky a zamícháme. Přilijeme víno, opečené maso a promícháme půl minuty. Přilijeme worcesterskou omáčku a mícháme zase půl minuty. Přidáme smetanu a dvě minuty vše za občasného míchání prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou petržel, lístky tymiánu a promícháme.

Rýži propláchneme ve vodě a v osolené vodě vaříme asi 15 minut.

Zdroj: Hovězí Stroganoff s rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-stroganoff-s-ryzi  [On-line 19.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.