reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky trochu jinak

Suroviny

  • kuřecí skelety 3 ks
  • prsní řízky 3 ks
  • bílá cibule 1 ks
  • červená cibule 1 ks
  • celer 1/2 ks
  • petržel 3 ks
  • mrkev 3 ks
  • pórek 1 ks
  • sterilovaná kukuřice a hrášek 1 plechovka
  • sůl
  • pepř 4 barev

Játrové knedlíčky:

  • vepřová a hovězí játra 300 g
  • strouhanka
  • česnek
  • žloutek 1 ks
  • sůl
  • majoránka

Očištěnou zeleninu, skelety a prsní řízky vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit 30 – 40 minut. Po uvaření vyjmeme skelety, maso a zeleninu z hrnce. Vývar scedíme, přelijeme do připraveného hrnce a uvedeme do bodu varu. Přidáme připravené knedlíčky a kukuřici s hráškem. Vaříme cca 15 minut. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.

Na játrové knedlíčky si rozmixujeme játra s česnekem, přidáme majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme knedlíčky a zavaříme je do polévky.

Zdroj: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky trochu jinak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-trochu-jinak  [On-line 19.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.