na hovězí tartar:
- hovězí svíčková
panenský olivový olej
jarní cibulka
bazalka
limetka
sůl
pepř
na omáčku s kapary:
- 50 g kaparů
200 ml majonézy
100 ml kysané smetany
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce sardelové pasty
citron
chilli
sůl
pepř
Maso najemno nameleme, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, podle chuti šťávu z limety a necháme aspoň 10 minut odležet v chladničce. Podáváme s bílými toasty a omáčkou s kapary, kterou připravíme následovně:
Kapary najemno nasekáme a smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, trochou hořčice a sardelové pasty. Dochutíme citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem, uložíme do chladu.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/349-hovezi-tartar-s-omackou-s-kapary/
Poslední tip, trik či komentář