Na 4 porce budeme potřebovat:
- 400 g hovězí svíčkové vcelku,
- 2 ks šalotky,
- 1/2 svazku pažitky,
- 2 lžíce kapary,
- sůl, pepř,
- 1 lžičku dijonské hořčice,
- pár kapek tabasca,
- 1 lžíci olivového oleje,
- 4 křepelčí vajíčka,
- směs listových salátů,
- 4 plátky toastu
Svíčkovou rozdělíme na části a očistíme od blanek. Maso nakrájíme na velmi drobné kostičky a přendáme do mísy. Pažitku posekáme a přidáme k masu. Šalotku a kapary nakrájíme nadrobno a také přidáme do mísy. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí, tabaskem a olivovým olejem. Pořádně promícháme.
Na talíř dáme porci tataráku a do jeho středu vyklepneme žloutek z křepelčího vajíčka. Dozdobíme salátem a přiložíme toast.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hovezi-tatar-s-kapary-a-bylinkovym-salatem-15-10-2009.html
Poslední tip, trik či komentář