- 500 g předního hovězího s kostí
- polévková zelenina
- sůl, pepř
- nové koření
- kmín
- 300 g vepřových jater
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- vejce
- strouhanka
- vlasové nudle
- čerstvá petrželka
Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme koření a vše vaříme do doby, než je maso úplně měkké. Mezitím buď pomeleme, nebo naškrábeme nožem vepřová játra a dáme je do misky. Přidáme lisovaný česnek, pepř, sůl, majoránku, celé vejce a zahustíme strouhankou. V osolené vodě uvaříme vlasové nudle. Vývar scedíme, uvedeme do varu a lžičkou do něj tvarujeme játrové knedlíčky. Jakmile jsou uvařené, polévku odstavíme a nasypeme do ní vlasové nudle. Na závěr vsypeme nadrobno nakrájenou čerstvou petrželku.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-0 [On-line 7.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář