reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar

  • 500 g předního hovězího s kostí
  • polévková zelenina
  • sůl, pepř
  • nové koření
  • kmín
  • 300 g vepřových jater
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • vejce
  • strouhanka
  • vlasové nudle
  • čerstvá petrželka

Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme koření a vše vaříme do doby, než je maso úplně měkké. Mezitím buď pomeleme, nebo naškrábeme nožem vepřová játra a dáme je do misky. Přidáme lisovaný česnek, pepř, sůl, majoránku, celé vejce a zahustíme strouhankou. V osolené vodě uvaříme vlasové nudle. Vývar scedíme, uvedeme do varu a lžičkou do něj tvarujeme játrové knedlíčky. Jakmile jsou uvařené, polévku odstavíme a nasypeme do ní vlasové nudle. Na závěr vsypeme nadrobno nakrájenou čerstvou petrželku.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-0 [On-line 7.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.