- hovězí maso – ideálně žebro 1 kg
- mrkve 2 kusy
- cibule 1 kus
- petržel 1 kus
- celer 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- sůl 1 špetka
- pepř 3 kuličky
- polévkové koření 1 lžíce
- zelená petržel 1 snítka
- pažitka na ozdobu 1 hrst
- na drobení: 5 kusů
- hrubá mouka (množství odhadneme dle velikosti vejce) 1 dávka
- vejce 1 kus
Maso, kořenová zelenina v kuse a 6 kuliček celého koření vaříme dvě hodiny a poté přecedíme. Do vývaru dáme na kostičky nakrájenou novou mrkev, k níž přidáme nakrájené a obrané maso.
Drobení si připravíme den předem, těsto necháme ztvrdnout a poté uschlé nahrubo nastrouháme. Zavářku vaříme zvlášť asi 15 minut. Hotové přidáme do polévky a poté dochutíme polévkovým kořením, zelenou petrželí a pažitkou.
Zdroj: Hovězí vývar s drobením; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-drobenim [On-line 22.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář