reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s drobením

  • hovězí maso – ideálně žebro 1 kg
  • mrkve 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • petržel 1 kus
  • celer 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • sůl 1 špetka
  • pepř 3 kuličky
  • polévkové koření 1 lžíce
  • zelená petržel 1 snítka
  • pažitka na ozdobu 1 hrst
  • na drobení: 5 kusů
  • hrubá mouka (množství odhadneme dle velikosti vejce) 1 dávka
  • vejce 1 kus


Maso, kořenová zelenina v kuse a 6 kuliček celého koření vaříme dvě hodiny a poté přecedíme. Do vývaru dáme na kostičky nakrájenou novou mrkev, k níž přidáme nakrájené a obrané maso.

Drobení si připravíme den předem, těsto necháme ztvrdnout a poté uschlé nahrubo nastrouháme. Zavářku vaříme zvlášť asi 15 minut. Hotové přidáme do polévky a poté dochutíme polévkovým kořením, zelenou petrželí a pažitkou.

Zdroj: Hovězí vývar s drobením; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-drobenim [On-line 22.12.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.